Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Alles over de all purpose balm

Alles over de All Purpose Balm

Onze All Purpose Balm past bij een duurzamer en groener leven. Het is ons allereerste (001) eindproduct en speciaal om vele redenen. Lees hieronder meer over dit wondertje in een potje.


Wat is de All Purpose Balm?

"All purpose" is simpel gezegd, een product dat je overal voor kunt gebruiken. Het is het enige balm die je vanaf nu in je tas hoeft te gooien! Smeer het op je gezicht, je lichaam, je handen, voeten, nagelriemen, wenkbrauwen, wimpers of zelfs in je haarpuntjes.

De HERO.001, All Purpose Balm voelt stevig aan in het potje, maar smelt zodra het in aanraking komt met de huid. Het voelt rijk, maar niet vet aan en trekt snel in.

Hoe is de All Purpose Balm ontstaan?

In ons lab in Utrecht hebben we maanden lang gezocht naar de perfecte combinatie wax, olie en boter om tot dit prachtige potje All Purpose Balm te komen. Waarom? We wilden een natuurlijk alternatief bieden voor reguliere crèmes en balms die in de schappen liggen en vol zitten met synthetische ingrediënten. Wat ons vooral opviel, is dat in de meeste populaire balms en all purpose crèmes, minerale oliën verstopt zitten.

Minerale oliën zijn een bijproduct van de aardolie industrie. Aardolie is een van de fossiele brandstoffen die is ontstaan uit resten van dierlijk en plantaardig leven in het geologisch verleden van de aarde. Van ruwe olie wordt een enorme variatie aan producten gemaakt. Denk aan aardgas, benzine, diesel, smeerolie, asfalt en paraffine. Kerosine is een vorm van paraffine. Maar kan, indien nog verder bewerkt, ook gebruikt worden in cosmetica.

De All purpose balm is vrij van minerale oliën.

Na intensief marktonderzoek kwamen we er gaandeweg achter dat minerale oliën in ontzettend veel producten verstopt zitten. Zelfs de meest dure balms, waar mensen lyrisch over zijn, bevatten minerale oliën. De vorm die we het meeste zagen was: paraffine wax. Een stabiel waxje die een afsluitend effect heeft op de huid, deze egaliseert en zacht maakt en er voor zorgt dat er geen vocht uit de huid ontsnapt.

Goed... het werkt. Maar past het ook bij een natuurlijke en duurzame levenstijl? Niet echt. Dit moet ook op te lossen zijn op een natuurlijke manier! Challenge accepted!

Na maandenlang experimenteren met vele natuurlijke wassen hebben we de goude combinatie gevonden van Berry Was en Myrica Fruit Was. Beide vegan, en samen een hemels smeerbare combinatie met een afsluitende werking maar licht huidgevoel.

Hierna zijn we gaan kijken naar de verdere samenstelling van de balm in de vorm van boters en oliën. De boters zijn gekozen vanwege hun verzorgende en herstellende eigenschappen, en vanwege de textuur die ze in de balm aanbrengen. De oliën in de balm zijn specifiek gekozen op skinfeel en vervullen allemaal hun eigen rol in het geheel. De een is wat droger, de ander blijft wat langer op de huid liggen. Als een symbiose verzorgen ze de huid de hele dag door.

Wil je meer weten over de ingrediënten? Scrol dan verder naar beneden.

All Purpose Balm

Het volledige recept van dit heerlijke balmpje.

Waar kun je de All purpose Balm voor gebruiken?

De All Purpose Balm beschermt, hydrateert en voedt de huid intens. Het verzacht je ruwe en schrale huid, helpt effectief bij droge plekjes en vermindert rode vlekjes. Het verzorgt je handen, voeten, nagels en nagelriemen, temt je je wenkbrauwen en wimpers en laat je haren weer stralen. Gebruik de balm als dag en nachtcrème, highlighter, masker, reiniger, baardbalsem, handcrème en nog veel meer. Het is jouw all purpose HERO!

  • Als dag en nachtcrème
    Pak een klein dotje, ter grootte van een half vingertopje, uit het potje en verdeel het over je gezicht. Bij dagelijks gebruik zal de huid enorm opknappen en zijn gezonde glans weer terugkrijgen. Daarnaast is het beter beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt het voor minder vochtverlies waardoor jouw huidje soepel blijft.

  • Als highlighter
    Voor een mooie dewy skin look, breng je de balm aan op de plekjes die het licht vangen, zoals je jukbeenderen en de bovenkant van je lippen. Vooral in de zomer zal dit je gezicht extra doen laten stralen.

  • Als masker
    Breng een dikke laag van de balm aan op de droge huid voordat je gaat slapen. Je gebruikt het zo als een intensief voedend nachtmasker. Je geeft hiermee de balm de tijd goed in de huid te trekken en zijn werk te doen. De huid zal herstellen en 's ochtends weer zacht aanvoelen.

  • Als reiniger
    Breng een beetje van de balm via een watje of katoenen doek aan op je ogen of lippen en verwijder hiermee je mascara of lippenstift. Was je gezicht daarna met jouw favoriete cleanser voor de laatste restjes make-up en breng daarna de balm weer aan als extra voedende crème. De All Purpose Balm verwijdert doeltreffend make-up en verzorgt en verzacht de huid zonder deze te verstoppen.

  • Als baardbalsem
    Verdeel een beetje van de balm over de baard en de huid daaronder. Het zal de ruwe droge huid onder je baard herstellen en schilfertjes verminderen. Ook zullen de haartjes van je baard zachter aanvoelen. Houdt je van de geur van verse vanille? Misschien jouw partner ook? Zoenplezier gegarandeerd. De Naturel variant ruikt overigens ook erg lekker.

  • Als handcrème
    Smeer een beetje van de balm uit over je handen. De balm maakt je ruwe en droge handen weer zacht en glad. Ook helpt het bij de verzorging van kloofjes en rode plekjes. Daarnaast draagt de balm bij aan het herstellen van schrale handen en beschermt deze tegen invloeden van buitenaf.

leer de ingrediënten kennen

Shea Boter

Biologisch, Koudgeperst en Ongeraffineerd.

INCI: Butyrospermum Parkii Butter

Plantonderdeel: zaden (zo groot als noten)

Over dit ingredient

De Shea boom is een 10 tot 15 meter lange boom met een dikke bast die lijkt op een krokodillenhuid. De boom groeit op de Afrikaanse savanne en na 15 tot 20 jaar groeien er vruchten aan die zaden bevatten die zo groot zijn als noten. De zaden van de Shea Tree Vitellaria paradoxa bevatten ongeveer 50% boter en worden al duizenden jaren op een traditionele manier geëxtraheerd door vrouwen die deel uitmaken van vrouwencoöperaties in Ghana. De Shea bomen worden met liefde verzorgd en de gevallen vruchten worden verzameld en in de zon gelegd om te drogen. Daarna worden de noten opengebroken, vermalen en geroosterd en verwerkt tot Shea Butter.

Waarom zit het in de balm?

Shea boter is een van de beste keuzes voor het verzorgen van droge, geïrriteerde en allergie gevoelige huidtypen. Het heeft de bijzondere gave om symptomen van ontstekingen in de huid te verlichten en om de barrière lipide laag te herstellen en te versterken. De barrière lipide laag is de belangrijkste laag van de huid die het beschermt tegen uitdrogende factoren. Hoe sterker deze laag is, hoe beter deze beschermt is tegen externe stressoren zoals temperatuurschommelingen, bacteriën en schimmels, irriterende stoffen en allergenen. Daarnaast hydrateert, beschermt én stimuleert het de cel vernieuwing van je huid en is het bijzonder rijk aan vitamine A en E. Shea Boter kan effectief helpen bij een droge huid, rimpeltjes, zwangerschapsstriae, donkere vlekken, littekens, kloofjes en ondersteunt sterk het herstellend vermogen van je huid.

Rice Bran Olie

Biologisch, Koudgeperst en Ongeraffineerd.

INCI: Oryza Sativa Bran Seed Oil

Plantonderdeel: zemelen

Over dit ingredient

Rice Bran Olie, ook wel rijstzemelenolie genoemd, wordt geperst van de zilvervliesjes van rijstkorrels. Of te wel, van de vliesjes die je overhoudt bij het maken van witte rijst. Dat vliesje is hard, bruin en rijk aan gezonde oliën en Vitamine E, wat het een prachtig ingrediënt maakt voor zeep, haarmaskers en gezichtsproducten en dus ook onze balm.

Waarom zit het in de balm?

Rice Bran Olie bevat veel vitamine E, een krachtig antioxidant dat de huid kan helpen beschermen tegen stofjes en invloeden van buitenaf. Vitamine E bevordert het immuunsysteem van de huid en helpt tekenen van ouder worden te verminderen. Daarnaast bevat Rice Bran Olie veel Omega 6 en 9. Omega 6 en 9 zijn essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken, maar binnenkrijgt via de huid of door voeding. Gebruikt op de huid, versterken deze vetzuren de huid barrière, waardoor de huid beter beschermd is tegen schadelijke stofjes. Essentiële vetzuren helpen de huid zacht, soepel en gehydrateerd te houden, wat je een jeugdige uitstraling geeft.

Jojoba Olie

Biologisch, Koudgeperst en Ongeraffineerd.

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil

Plantonderdeel: zaden

Over dit ingredient

De Indianen ontdekten al de veelzijdige en goede eigenschappen van jojoba olie. Jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de Jojoba struik, ook wel Simmondsia California genoemd. De Jojoba struik groeit voornamelijk in droge woestijnachtige gebieden in Noord en Midden Amerika zoals Arizona, Californië en delen van Mexico. De Simmondsia California kan meer dan 200 jaar oud worden en verdraagt temperaturen van maar liefst 60°C. De gemiddelde Jojoba struik is zo'n 1 tot 2 meter hoog. De bladeren hebben een ovaalachtige vorm en zijn dik, breed en grijsachtig groen van kleur. De kleine geel met witte bloemetjes van de Jojoba struik bloeien van maart tot mei en hebben 5 tot 6 kelkblaadjes.

Waarom zit het in de balm?

Jojoba olie is een natuurlijke antioxidant en bevat zeer veel vitamine E en belangrijke vetzuren. Deze olie is uniek omdat het voor ieder huidtype voordelen biedt. Zo reguleert Jojoba olie de vochtbalans van de huidcellen waardoor het hydraterend werkt. Met name de gevoelige en droge huid kunnen van deze waardevolle eigenschap profiteren. Maar Jojoba olie vertraagt ook de talgproductie waardoor het voor mensen met een vette huid een ideaal middel is om de vette huid te behandelen. Dit komt doordat de samenstelling van Jojoba opvallend veel weg heeft van de talg die onze huid produceert.

Ook qua textuur is Jojoba olie bijzonder. De olie voelt niet vet aan en is geurloos. Dit komt natuurlijk omdat dat Jojoba olie technisch gezien geen olie is, maar een vloeibare was. Om deze redenen hebben wij er dan ook voor gekozen de Jojoba olie te verwerken in onze balm.

Calendula Olie

Biologisch, Koudgeperst en Ongeraffineerd.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Calendula Officinalis Flower

Plantonderdeel: bloemen

Over dit ingredient

De prachtige goudgele Calendula bloem groeit het hele jaar door over de hele wereld en wordt ook wel de goudsbloem genoemd. Deze plant is op zijn zachts gezegd erg bijzonder. De term "officinalis" , die te vinden is in de inci naam calendula officinalis, verwijst naar een verleden waarin het werd gebruikt als medicijn. De uit de Mediterraan afkomstige bloemen worden al generaties lang gebruikt in huidverzorging, als natuurlijke kleurstof, maar ook als een heerlijk ingrediënt in salades.

Calendula olie wordt gemaakt door de gedroogde blaadjes van de goudgele calendula bloemen te laten trekken (macereren) in zoete amandelolie. De Calendula olie in deze balm bestaat dan ook voor 20% uit Calendula extract en 80% uit Biologische Zoete Amandelolie.

Waarom zit het in de balm?

Calendula Olie verzacht de ruwe en schrale huid en is daarom ideaal voor mensen die veel tijd buiten doorbrengen, blootgesteld aan de elementen. De olie stimuleert de doorbloeding van de huid en bevordert het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen. De olie is ook heilzaam voor de droge en gevoelige huid en zelfs geschikt om te gebruiken op de huid van baby’s. Calendula olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om de huid te herstellen. Daarmee is het een echte weldoener voor de rode en geïrriteerde huid.

Chiazaad Olie

Biologisch, Koudgeperst en Ongeraffineerd.

INCI: Salvia Hispanica Seed Oil

Plantonderdeel: zaden

Over dit ingredient

Chiazaad olie wordt gewonnen uit de welbekende zaden van de Chiaplant. Het is een plant die het hele jaar door groeit tot 1 a 2 meter in hoogte. Historisch gezien waren Chiazaden erg belangrijk in de voeding van Mexicaanse Indianen en vandaag de dag zijn landen in Zuid en Centraal America nog steeds werelds grootste producenten van chiazaad. Chia zaad bevat 25% aan kleurloze tot lichtgele olie met een milde geur.

Waarom zit het in de balm?

De zaden zijn op de dag van vandaag zeer populair als superfood, maar ook in olie vorm hebben deze bijzondere zaden veel te bieden. Chiazaad Olie is geweldig in de verzorging van de droge, gevoelige, geïrriteerde, ontstoken en ouder wordende huid. Daarnaast is het door het lage gehalte van verzadigde vetzuren ook geschikt voor de vette en onzuivere huid. Het voelt licht aan op de huid en trekt zeer snel in. Daarnaast helpen de fyto-sterolen in de regeneratie van de beschadigde huid en bij het herstellen van de lipide barrière. Dit zorgt voor minder vochtverlies door de huid, een verbetering in hydratatie en een algehele verbetering in de huidbarrièrefunctie.

Myrica Fruit (Bayberry) Was

INCI: Myrica Cerifera (Bayberry) Fruit Wax

Plantonderdeel: vruchten

Over dit ingredient

Deze licht gele was met een licht balsamische geur komt van de schilletjes van de vruchten van de myrica cerifera, in het nederlands ook wel de wasgagel genoemd. Oorspronkelijk komt de bayberry was uit het Andes gebergte in Colombia en kunnen ze hedendaags gevonden worden in Colombia, Bolivia, Ecuador en Peru. De bessen groeien aan de vrouwelijke struiken het hele jaar door. De wax die de grijsachtige besjes bedekt beschermt de besjes tegen het verliezen van vocht en zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Bayberry was is een plantaardig en vegan alternatief voor bijenwas. De was is Ecocert gecerificeerd en volledig biologisch afbreekbaar.

Waarom zit het in de balm?

Bayberry was is uniek in zijn soort. Het heeft het een relatief laag smeltpunt voor een was, ergens tussen de 45C en 55C graden, maar voelt bij kamertemperatuur bijna net zo hard aan als bijenwas. Het geeft de balm een zijdezachte textuur en een hoog luxueus smeergehalte. Samen met de berry was vormt het een dun filmlaagje op de huid zodat deze wordt beschermt tegen invloeden van buitenaf. Net zoals de bayberry zelf is daarmee onze huid ook beschermt tegen alle weersomstandigheden.

Berry Was

INCI: Rhus Verniciflua Peel Cera

Plantonderdeel: vruchten

Over dit ingredient

Deze zeer lichtgele tot witte was met een milde geur word ook wel Chinese, Japanse of sumac was genoemd en komt van de vruchten van de Chinese of Japanse lakboom. China verwerkt zo'n 150 miljoen ton aan lakboom vruchten per jaar. De was wordt verkregen door het sap van de vruchten te koken zodat de was vanzelf boven komt drijven. De was wordt daarna gefilterd en verder verwerkt tot pallets.

Waarom zit het in de balm?

Officieel is berry was, kijkend naar de chemische structuur, geen was. Dit omdat het triglyceriden zoals palmitinezuur(80%), stearinezuur(8%)en oleïnezuur(4%) bevat. Met een laag smeltpunt van tussen de 48C en 54C is het een zachte was. 20% van de was smelt zelfs onder de 30 graden. Dit maakt het een bijzonder zachte was met een rijk, maar poederig huidgevoel. Als co-emulgator zorgt berry was ervoor dat de boters en oliën in de balm uitstekend met elkaar vermengen. Daarnaast geeft het de balm een zachte fluffy achtige structuur waar je blij van wordt.

Kokum Boter

Koudgeperst en Ongeraffineerd

INCI: Garcinia Indica Seed Butter

Plantonderdeel: zaden

Over dit ingredient

De kokum boom is een 12 tot 20 meter lange boom die zijn oorsprong vind in India. De vruchten van de kokum boom lijken op appels en de binnenkant op een mandarijntje, maar dan roder gekleurd. De kokum vrucht word ook wel Indische Mangosteen genoemd. De zaden van de vrucht bevatten 50% boter en worden in de zon gedroogd, gemalen en gekookt in water. Het vet dat boven komt drijven wordt vervolgens afgeschept, gefilterd en gereinigd en verwerkt tot kokum boter.

Waarom zit het in de balm?

Kokum boter is net als cacaoboter een van de hardste plantaardige boters die er bestaat. Het heeft een harde brokkelige structuur op kamertemperatuur, maar smelt op de huid. Kokum boter is een niet-drogende olie. Niet-drogende oliën absorberen langzaam en laten een laagje achter op de huid. Ondanks dat Kokum Boter niet snel intrekt, voelt het niet vettig aan. Het laagje dat achterblijft, beschermt de huid tegen uitdroging en vochtverlies. Dit maakt de Kokum Boter uitermate geschikt voor de droge en rijpe huid.

Vitamine E Olie (70% Tocoferol)

70% tocoferolen & 30% zonnebloemolie

INCI: Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil

Over dit ingredient

Deze goudgele olie (gewonnen uit zonnebloemolie) is een sterk antioxidant en eigenlijk een onmisbare toevoeging aan de balm. Het voorkomt dat de oliën in deze balm langer goed blijven en niet ranzig worden. Daarnaast is ook nog eens een geweldige toevoeging voor je huid.

Waarom zit het in de balm?

Vitamine E helpt een zonverbrande huid, helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, verzorgt intensief en laat je huid soepel aanvoelen. Daarnaast verzacht vitamine E littekens en striae, waardoor deze kunnen vervagen en worden voorkomen. Het stimuleert ook de productie van collageen en de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Vanille CO2 Extract (12% Vanillin)

INCI: Vanilla Planifolia Fruit Extract

Over dit ingredient

Vanille CO2 Extract wordt gewonnen uit verse vanille stokjes met behulp van CO2 extractie, een proces waarbij er door middel van hoge druk aromatische stoffen vrijkomen uit de vanilleboon (Vanilla Planifolia). Officieel bestaat er geen Vanille Essentiële Olie, omdat vanillebonen tijdens het traditionele stoomdestillatie proces geen aromatische oliën vrijgeven. Dankzij CO2 extractie blijven ook de aromatische stofjes in de olie behouden (vanillin), waardoor dit CO2 Extract het heerlijke aroma van vanille bij zich draagt.

Waarom zit het in de balm?

De warme, uitnodigende geur van Vanille brengt je weer thuis bij jezelf. Het aroma kalmeert, neemt spanning weg en geeft je een gevoel van geborgenheid. De geur van onze verse Vanille CO2 doet denken aan vers gebakken cakejes. Het is dan ook niet te vergelijken met een synthetisch vanille parfum maar het ruikt echt naar verse vanille stokjes. We love it en daarom zit het in onze balm.

All PUrpose Balm

Het volledige recept van dit heerlijke balmpje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant