Deze heerlijke kruidencrème bevat een combinatie van plantaardige oliën zoals Krappa Olie en Arnica Olie die een ontstekingsremmende werking hebben en traditioneel gebruikt worden om spier en gewrichtspijn te verlichten.
Voorbereiding
5 min.
Totale tijd
60 min.
Recept per:
1 fles (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
Voorbereiding
5 min.
Totale tijd
60 min.
Recept per:
1 fles (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
Instructies
Zorg dat al je gereedschap en apparatuur klaarstaan en zorg ervoor dat alles is gesteriliseerd.
Verwarm je fornuis en pan met een laagje water op middelhoog vuur en breng aan de kook.
Meet al je ingrediënten af. Combineer elke fase in een aparte hittebestendige maatbeker.
Noteer het gewicht van Fase A inclusief de maatbeker, zodat we het verdampte water na verwarming kunnen aanvullen.
Verwarm Fase A en C totdat alles volledig gesmolten is. Je kunt Fase C roeren tijdens het verwarmen om het gelijkmatig te laten smelten.
Controleer de temperatuur. Zodra Fase B 70 graden Celsius bereikt, weeg en vul het verloren watergehalte aan tot je het gewenste gewicht bereikt zoals eerder genoteerd. Je mag iets meer water toevoegen zodat er minder verloren gaat tijdens het verdampen.
Zet het terug in de pan en wacht tot het weer 70 graden Celsius is.
Giet Fase B bij Fase A gevolgd door Fase C en meng met een staafmixer. Pulseer 5-10 seconden of totdat het wit wordt, wat een indicatie is dat het mengsel geëmulgeerd is.
Zet het vuur uit en haal de beker uit de pan. Roer handmatig met een glazen staaf of spatel totdat het afkoelt.
Wanneer de temperatuur 40 graden Celsius is, begin je met het toevoegen van de afkoelfase. Begin met Fase D, gevolgd door E en F.
Meng voorzichtig tot het kamertemperatuur bereikt.
Meet de pH. Gebruik een zuur zoals Melkzuuroplossing om de pH te verlagen of een basis zoals Natriumbicarbonaatoplossing om het te verhogen tot je de gewenste pH van 5,5 bereikt.
Doe het in een pot en label je creatie.
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Schep een ruime hoeveelheid uit en masseer zachtjes het te behandelen gebied. Gebruik zo nodig.
Instructies
Zorg dat al je gereedschap en apparatuur klaarstaan en zorg ervoor dat alles is gesteriliseerd.
Verwarm je fornuis en pan met een laagje water op middelhoog vuur en breng aan de kook.
Meet al je ingrediënten af. Combineer elke fase in een aparte hittebestendige maatbeker.
Noteer het gewicht van Fase A inclusief de maatbeker, zodat we het verdampte water na verwarming kunnen aanvullen.
Verwarm Fase A en C totdat alles volledig gesmolten is. Je kunt Fase C roeren tijdens het verwarmen om het gelijkmatig te laten smelten.
Controleer de temperatuur. Zodra Fase B 70 graden Celsius bereikt, weeg en vul het verloren watergehalte aan tot je het gewenste gewicht bereikt zoals eerder genoteerd. Je mag iets meer water toevoegen zodat er minder verloren gaat tijdens het verdampen.
Zet het terug in de pan en wacht tot het weer 70 graden Celsius is.
Giet Fase B bij Fase A gevolgd door Fase C en meng met een staafmixer. Pulseer 5-10 seconden of totdat het wit wordt, wat een indicatie is dat het mengsel geëmulgeerd is.
Zet het vuur uit en haal de beker uit de pan. Roer handmatig met een glazen staaf of spatel totdat het afkoelt.
Wanneer de temperatuur 40 graden Celsius is, begin je met het toevoegen van de afkoelfase. Begin met Fase D, gevolgd door E en F.
Meng voorzichtig tot het kamertemperatuur bereikt.
Meet de pH. Gebruik een zuur zoals Melkzuuroplossing om de pH te verlagen of een basis zoals Natriumbicarbonaatoplossing om het te verhogen tot je de gewenste pH van 5,5 bereikt.
Doe het in een pot en label je creatie.
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Schep een ruime hoeveelheid uit en masseer zachtjes het te behandelen gebied. Gebruik zo nodig.
Deze heerlijke kruidencrème bevat een combinatie van plantaardige oliën zoals Krappa Olie en Arnica Olie die een ontstekingsremmende werking hebben en traditioneel gebruikt worden om spier en gewrichtspijn te verlichten.
Voorbereiding
5 min.
Totale tijd
60 min.
Recept per:
1 fles (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid