Deze DIY shampoo bar reinigt en verzorgt je haar in één stap! Met gehydrolyseerd tarwe-eiwit om vocht vast te houden en de haarschacht te versterken. De Cationische Guar Gom zorgt voor een gladde haarstructuur en vermindert pluis. Geschikt voor de meeste haartypes en perfect voor het ontklitten van je haar.
Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
20 min.
Recept per:
1 bar (100 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
12 maanden
Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
20 min.
Recept per:
1 bar (100 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
12 maanden
Instructies
Zorg dat alle benodigdheden klaar zijn en dat alles schoon is. Draag een mondkapje om te voorkomen dat je stofdeeltjes van de oppervlakte-actieve stoffen inademt.
Weeg alle ingrediënten af. Meng alle droge ingrediënten in Fase A (Kationische guar gom, SCI-poeder, Gehydrolyseerd tarweproteïne, Witte Klei).
Meng alle vloeibare ingrediënten in Fase B (Cocamidopropyl Betaine, Zoete Amandelolie, D-Panthenol, Vitamine E, Etherische Olie). Roer goed door en zet het opzij.
Gebruik een zeef om de poeders in Fase A te verfijnen terwijl je ze in een mengkom overbrengt. Meng goed.
Combineer Fase A (Kationische guar gom, SCI-poeder, Gehydrolyseerd tarweproteïne, Witte klei) en Fase B (Cocamidopropyl Betaine, Zoete Amandelolie, D-panthenol, Vitamine E, Etherische olie) in de mengkom.
Meng alles goed door met een spatel.
Trek een paar handschoenen aan en gebruik je handen om alle fasen goed door elkaar te mengen. Dit lijkt op het kneden van een deeg.
Gebruik een spatel om de mengkom schoon te schrapen en zoveel mogelijk van de resterende ingrediënten mee te nemen.
Vorm de bar met je handen of gebruik een mal.
Laat het 2 tot 3 dagen op een rek op kamertemperatuur uitharden voordat je het gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld op je aanrecht in de keuken of in een kamer waar kinderen er niet bij kunnen.
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Maak je haar en de shampoo bar nat. Wrijf de bar tussen je handen of direct in je haar. Masseer het goed in je hoofdhuid en over de lengtes van je haar. Spoel daarna grondig uit. Bewaar de bar op een droge plek om de levensduur te verlengen.
Instructies
Zorg dat alle benodigdheden klaar zijn en dat alles schoon is. Draag een mondkapje om te voorkomen dat je stofdeeltjes van de oppervlakte-actieve stoffen inademt.
Weeg alle ingrediënten af. Meng alle droge ingrediënten in Fase A (Kationische guar gom, SCI-poeder, Gehydrolyseerd tarweproteïne, Witte Klei).
Meng alle vloeibare ingrediënten in Fase B (Cocamidopropyl Betaine, Zoete Amandelolie, D-Panthenol, Vitamine E, Etherische Olie). Roer goed door en zet het opzij.
Gebruik een zeef om de poeders in Fase A te verfijnen terwijl je ze in een mengkom overbrengt. Meng goed.
Combineer Fase A (Kationische guar gom, SCI-poeder, Gehydrolyseerd tarweproteïne, Witte klei) en Fase B (Cocamidopropyl Betaine, Zoete Amandelolie, D-panthenol, Vitamine E, Etherische olie) in de mengkom.
Meng alles goed door met een spatel.
Trek een paar handschoenen aan en gebruik je handen om alle fasen goed door elkaar te mengen. Dit lijkt op het kneden van een deeg.
Gebruik een spatel om de mengkom schoon te schrapen en zoveel mogelijk van de resterende ingrediënten mee te nemen.
Vorm de bar met je handen of gebruik een mal.
Laat het 2 tot 3 dagen op een rek op kamertemperatuur uitharden voordat je het gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld op je aanrecht in de keuken of in een kamer waar kinderen er niet bij kunnen.
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Maak je haar en de shampoo bar nat. Wrijf de bar tussen je handen of direct in je haar. Masseer het goed in je hoofdhuid en over de lengtes van je haar. Spoel daarna grondig uit. Bewaar de bar op een droge plek om de levensduur te verlengen.
Deze DIY shampoo bar reinigt en verzorgt je haar in één stap! Met gehydrolyseerd tarwe-eiwit om vocht vast te houden en de haarschacht te versterken. De Cationische Guar Gom zorgt voor een gladde haarstructuur en vermindert pluis. Geschikt voor de meeste haartypes en perfect voor het ontklitten van je haar.
Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
20 min.
Recept per:
1 bar (100 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
12 maanden