Scrub voorzichtig het talg en vuil van je gezicht met deze handgemaakte gezichtsscrub. Bamboepoeder maakt de huid zijdezacht, Groene Koffie Olie brengt de barrière van de huid in balans en versterkt deze en Koffie CO2-extract geeft je huid een krachtige oppepper. Vanille CO2 laat deze scrub super lekker ruiken!
Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
50 min.
Recept per:
1 pot (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
50 min.
Recept per:
1 pot (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
Instructies
Begin met het voorbereiden van alle benodigde apparatuur en zorg ervoor dat alles schoon is.
Als je geen warmhoudplaatje hebt, bereid dan een waterbad of bain-marie met een fornuis en een ondiepe pan.
Weeg al je ingrediënten af en combineer elke fase in een aparte hittebestendige maatbeker.
Noteer het gewicht van Fase B, inclusief de container, zodat we het verdampte water na het verwarmen kunnen aanvullen.
Begin met het verwarmen van Fase A en B.
Controleer de temperatuur van beide fasen, deze moet 75 graden Celsius zijn.
Als de temperatuur in beide fasen gelijk is, weeg dan fase B en voeg water toe om het eerder genoteerde gewicht te bereiken.
Giet voorzichtig Fase B in Fase A en roer tot het goed gemengd is.
Roer zachtjes terwijl je de temperatuur meet.
Voeg bij 60 graden Celsius Fase C toe. Roer tot het goed gemengd is.
Voeg bij 40 graden Celsius Fase D toe, gevolgd door Fase E.
Blijf ongeveer 5 minuten of langer roeren nadat het kamertemperatuur heeft bereikt.
Laat de beker bedekt met een schone doek ongeveer 15 minuten staan om de uiteindelijke consistentie te bereiken.
Zodra de emulsie dik is, meet je de pH en stel je deze zo nodig bij met een oplossing van melkzuur of natriumbicarbonaat. Deze zou rond de 5 - 5,5 moeten zijn.
Voeg Fase F toe en roer tot het goed gemengd is.
Doe het in een pot en plak een label op je creatie!
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Masseer zachtjes een royale hoeveelheid op een droge huid, met cirkelvormige bewegingen, vermijd het ooggebied. Spoel af met warm water en dep droog.
Instructies
Begin met het voorbereiden van alle benodigde apparatuur en zorg ervoor dat alles schoon is.
Als je geen warmhoudplaatje hebt, bereid dan een waterbad of bain-marie met een fornuis en een ondiepe pan.
Weeg al je ingrediënten af en combineer elke fase in een aparte hittebestendige maatbeker.
Noteer het gewicht van Fase B, inclusief de container, zodat we het verdampte water na het verwarmen kunnen aanvullen.
Begin met het verwarmen van Fase A en B.
Controleer de temperatuur van beide fasen, deze moet 75 graden Celsius zijn.
Als de temperatuur in beide fasen gelijk is, weeg dan fase B en voeg water toe om het eerder genoteerde gewicht te bereiken.
Giet voorzichtig Fase B in Fase A en roer tot het goed gemengd is.
Roer zachtjes terwijl je de temperatuur meet.
Voeg bij 60 graden Celsius Fase C toe. Roer tot het goed gemengd is.
Voeg bij 40 graden Celsius Fase D toe, gevolgd door Fase E.
Blijf ongeveer 5 minuten of langer roeren nadat het kamertemperatuur heeft bereikt.
Laat de beker bedekt met een schone doek ongeveer 15 minuten staan om de uiteindelijke consistentie te bereiken.
Zodra de emulsie dik is, meet je de pH en stel je deze zo nodig bij met een oplossing van melkzuur of natriumbicarbonaat. Deze zou rond de 5 - 5,5 moeten zijn.
Voeg Fase F toe en roer tot het goed gemengd is.
Doe het in een pot en plak een label op je creatie!
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Masseer zachtjes een royale hoeveelheid op een droge huid, met cirkelvormige bewegingen, vermijd het ooggebied. Spoel af met warm water en dep droog.
Scrub voorzichtig het talg en vuil van je gezicht met deze handgemaakte gezichtsscrub. Bamboepoeder maakt de huid zijdezacht, Groene Koffie Olie brengt de barrière van de huid in balans en versterkt deze en Koffie CO2-extract geeft je huid een krachtige oppepper. Vanille CO2 laat deze scrub super lekker ruiken!
Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
50 min.
Recept per:
1 pot (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid