Dit badzout op basis van Dode Zeezout, Bitterzout, Sinaasappel en Kokos brengt je helemaal in de kerstsferen. De combinatie van gebrande sinaasappel en kokos is echt magisch, en zo lekker... je zou het bijna willen opeten. Bitterzout, ook wel Epsomzout genoemd, vermindert het melkzuur in je lichaam waardoor je minder last hebt van spierpijn. Ook werkt Bitterzout stressverlagend en ontspannend. Dode zeezout helpt daarnaast ook nog om je huidje te hydrateren en te verzorgen, een heerlijk cadeau om te geven toch?
Voorbereiding
0 min.
Totale tijd
10 min.
Recept per:
1 pot (376 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
30 maanden
Voorbereiding
0 min.
Totale tijd
10 min.
Recept per:
1 pot (376 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
30 maanden
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snij een handsinaasappel in schijfjes en leg deze op een rooster met bakpapier. Leg het niet op een bakplaat, dan zullen ze niet goed uitdrogen.
Laat de schijfjes 2 tot 4 uur drogen in de oven. Bij mij duurde het 2 uur, dit is afhankelijk van jouw oven.
Als de sinaasappelschijfjes goed zijn uitgedroogd, haal je ze uit de oven en verpulver je ze in een hakmachine, of je snijdt ze heel fijn tot een grof poeder.
Vermeng het Bitterzout met het Dode Zeezout en roer goed door.
In een ander potje vermeng je de Abrikozenpitolie (of een andere olie naar keuze) met de Kokos CO2. Is de Kokos CO2 gestold, zet deze dan eerst even in kokend water.
Voeg het oliemengsel samen met het sinaasappel poeder toe aan je zout mengsel en klaar is kees! Genieten maar!
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Voeg wat badzout toe aan je badwater en geniet van de magische geuren. Ga lekker in bad liggen en laat het Sinasappel badzout het werk doen.
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snij een handsinaasappel in schijfjes en leg deze op een rooster met bakpapier. Leg het niet op een bakplaat, dan zullen ze niet goed uitdrogen.
Laat de schijfjes 2 tot 4 uur drogen in de oven. Bij mij duurde het 2 uur, dit is afhankelijk van jouw oven.
Als de sinaasappelschijfjes goed zijn uitgedroogd, haal je ze uit de oven en verpulver je ze in een hakmachine, of je snijdt ze heel fijn tot een grof poeder.
Vermeng het Bitterzout met het Dode Zeezout en roer goed door.
In een ander potje vermeng je de Abrikozenpitolie (of een andere olie naar keuze) met de Kokos CO2. Is de Kokos CO2 gestold, zet deze dan eerst even in kokend water.
Voeg het oliemengsel samen met het sinaasappel poeder toe aan je zout mengsel en klaar is kees! Genieten maar!
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Voeg wat badzout toe aan je badwater en geniet van de magische geuren. Ga lekker in bad liggen en laat het Sinasappel badzout het werk doen.
Dit badzout op basis van Dode Zeezout, Bitterzout, Sinaasappel en Kokos brengt je helemaal in de kerstsferen. De combinatie van gebrande sinaasappel en kokos is echt magisch, en zo lekker... je zou het bijna willen opeten. Bitterzout, ook wel Epsomzout genoemd, vermindert het melkzuur in je lichaam waardoor je minder last hebt van spierpijn. Ook werkt Bitterzout stressverlagend en ontspannend. Dode zeezout helpt daarnaast ook nog om je huidje te hydrateren en te verzorgen, een heerlijk cadeau om te geven toch?
Voorbereiding
0 min.
Totale tijd
10 min.
Recept per:
1 pot (376 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
30 maanden