Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
30 min.
Recept per:
1 pot (100 ml )
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
12 maanden
Ingrediënten
Ingrediёnten | Prijs | Gram | % | Fase | |
---|---|---|---|---|---|
€undefined | 39.82 g | 36.2 % | A | ||
€undefined | 33 g | 30 % | A | ||
€undefined | 16.5 g | 15 % | B | ||
€undefined | 6.6 g | 6 % | B | ||
€undefined | 5.5 g | 5 % | B | ||
€undefined | 5.5 g | 5 % | C | ||
€undefined | 0.165 g | 0.3 % | C | ||
€undefined | 1.1 g | 1 % | D | ||
€undefined | 1.1 g | 1 % | D | ||
€undefined | 0.275 g | 0.25 % | E | ||
€undefined | 0.165 g | 0.15 % | E | ||
€undefined | 0.11 g | 0.1 % | E |
optioneel
Fase A
Fase B
Fase C
Fase D
Fase E
Tools
Tools | Prijs | |
---|---|---|
€4.99 | ||
€24.99 | ||
€5.99 | ||
€2.99 | ||
€2.99 | ||
€6.50 | ||
€69.99 | ||
€4.79 | ||
€7.99 | ||
€10.99 | ||
€5.99 |
Instructies
Ter info: We maken 110 gram van dit recept omdat we wat apart moeten houden voor het testen van de pH.
We gaan de ingrediënten verwarmen in 2 fases. Hiervoor heb je 2 maatbekers of 2 smeltpannetjes nodig. De 2 maatbekers kunnen in een pan met dikke bodem worden gezet met 3cm warm water. De smeltpannen hang je beide boven een eigen steelpan met water. Zorg dat het water goed warm is, maar niet kookt.
Vermeng de Glycerine met Xanthaangom op een klein schaaltje, totdat er een soort lichtgeel doorzichtige pasta ontstaat.
Vermeng de Glycerine met Xanthaangom uit Fase A op een klein schaaltje, totdat er een soort lichtgeel doorzichtige pasta ontstaat.
Vermeng de Calendula Olie met de Vegetal Montanov 68 in een andere maatbeker of smeltpan.
Verhit beide bekers of pannetjes totdat ze 70 graden zijn. Het water zal iets langer duren dan de olie. Wordt één van de twee te heet? Haal deze dan even van het vuur.
Voeg de Rozenbottelolie toe aan het oliemengsel als het 70 graden is en verwarm deze kort mee.
Als beide mengsels 70 graden zijn kun je het oliemengsel al roerende toevoegen aan het watermengsel. Roer tijdens het vermengen goed door.
Voeg nu de Glycerine met Xanthaangom toe aan het mengsel en mix verder met een elektrische handmixer of minigarde.
Laat nu al roerende het mengsel afkoelen tot onder de 40 graden.
Test de pH van je crème door 1 gram van de crème te vermengen met 9 gram gedemineraliseerd water. Dip de pH strip in je verdunde crème en kijk of deze tussen de 3 en de 8 zit. Zo ja, dan kun je het conserveermiddel toevoegen.
Voeg de Preservative Eco toe aan je crème en roer goed door.
Meet opnieuw de pH door 1 gram crème te vermengen met 9 gram Gedemineraliseerd Water. De pH-waarde moet voor de huid op 5.5 uitkomen. Is de pH te laag? Voeg dan een Baking Soda oplossing toe om het te verhogen (90% gedemineraliseerd water+10% Baking soda). Doe dit druppelsgewijs met een pipet. 10 Druppels is vaak goed voor een 0.5-1 stijging in pH. Is de pH te hoog? Doe dan hetzelfde, maar dan met Citroenzuur (10% Citroenzuur + 90% Gedemineraliseerd water). Maak telkens een verdunning van je crème van 1 gram met 9 gram gedemineraliseerd water totdat de juiste pH is bereikt.
Voeg de Rozengeranium, Lavendel en Citroen FCF vrije Essentiële Oliën toe aan je dagcrème en roer door.
Gebruik de crème dagelijks op je gezicht in de ochtend of wanneer je maar wilt. Breng de crème aan ná waterige serums en vóór oliën, balms of boters. Geniet van je eigen creatie!
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Smeer de crème iedere ochtend op je gezicht in de ochtend en masseer goed in. Breng de crème aan na je reiniging en ná waterige serums en vóór oliën, balms of boters.
De bloemige geur van deze dagcrème is zo verleidelijk, dat je er spontaan romantisch van wordt. Lavendel- en Rozenwater verzorgen de huid op een milde manier en geven deze een flinke boost aan hydratatie! Calendula olie heeft hydraterende en voedende eigenschappen, die de huid kalmeren en het zelfhelend vermogen van de huid in werking zetten. Rozenbottelolie helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en samen met de Rozengeranium en Lavendel Essentiële Olie zorgt deze olie voor de verbetering van de huidstructuur. De crème is in principe geschikt voor alle huidtypen, maar vooral de droge en rijpe huid zullen er baat bij hebben.
Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
30 min.
Recept per:
1 pot (100 ml )
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
12 maanden
De bloemige geur van deze dagcrème is zo verleidelijk, dat je er spontaan romantisch van wordt. Lavendel- en Rozenwater verzorgen de huid op een milde manier en geven deze een flinke boost aan hydratatie! Calendula olie heeft hydraterende en voedende eigenschappen, die de huid kalmeren en het zelfhelend vermogen van de huid in werking zetten. Rozenbottelolie helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en samen met de Rozengeranium en Lavendel Essentiële Olie zorgt deze olie voor de verbetering van de huidstructuur. De crème is in principe geschikt voor alle huidtypen, maar vooral de droge en rijpe huid zullen er baat bij hebben.
Voorbereiding
10 min.
Totale tijd
30 min.
Recept per:
1 pot (100 ml )
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
12 maanden
Tools
Tools | Prijs | |
---|---|---|
€4.99 | ||
€24.99 | ||
€5.99 | ||
€2.99 | ||
€2.99 | ||
€6.50 | ||
€69.99 | ||
€4.79 | ||
€7.99 | ||
€10.99 | ||
€5.99 |
Instructies
Ter info: We maken 110 gram van dit recept omdat we wat apart moeten houden voor het testen van de pH.
We gaan de ingrediënten verwarmen in 2 fases. Hiervoor heb je 2 maatbekers of 2 smeltpannetjes nodig. De 2 maatbekers kunnen in een pan met dikke bodem worden gezet met 3cm warm water. De smeltpannen hang je beide boven een eigen steelpan met water. Zorg dat het water goed warm is, maar niet kookt.
Vermeng de Glycerine met Xanthaangom op een klein schaaltje, totdat er een soort lichtgeel doorzichtige pasta ontstaat.
Vermeng de Glycerine met Xanthaangom uit Fase A op een klein schaaltje, totdat er een soort lichtgeel doorzichtige pasta ontstaat.
Vermeng de Calendula Olie met de Vegetal Montanov 68 in een andere maatbeker of smeltpan.
Verhit beide bekers of pannetjes totdat ze 70 graden zijn. Het water zal iets langer duren dan de olie. Wordt één van de twee te heet? Haal deze dan even van het vuur.
Voeg de Rozenbottelolie toe aan het oliemengsel als het 70 graden is en verwarm deze kort mee.
Als beide mengsels 70 graden zijn kun je het oliemengsel al roerende toevoegen aan het watermengsel. Roer tijdens het vermengen goed door.
Voeg nu de Glycerine met Xanthaangom toe aan het mengsel en mix verder met een elektrische handmixer of minigarde.
Laat nu al roerende het mengsel afkoelen tot onder de 40 graden.
Test de pH van je crème door 1 gram van de crème te vermengen met 9 gram gedemineraliseerd water. Dip de pH strip in je verdunde crème en kijk of deze tussen de 3 en de 8 zit. Zo ja, dan kun je het conserveermiddel toevoegen.
Voeg de Preservative Eco toe aan je crème en roer goed door.
Meet opnieuw de pH door 1 gram crème te vermengen met 9 gram Gedemineraliseerd Water. De pH-waarde moet voor de huid op 5.5 uitkomen. Is de pH te laag? Voeg dan een Baking Soda oplossing toe om het te verhogen (90% gedemineraliseerd water+10% Baking soda). Doe dit druppelsgewijs met een pipet. 10 Druppels is vaak goed voor een 0.5-1 stijging in pH. Is de pH te hoog? Doe dan hetzelfde, maar dan met Citroenzuur (10% Citroenzuur + 90% Gedemineraliseerd water). Maak telkens een verdunning van je crème van 1 gram met 9 gram gedemineraliseerd water totdat de juiste pH is bereikt.
Voeg de Rozengeranium, Lavendel en Citroen FCF vrije Essentiële Oliën toe aan je dagcrème en roer door.
Gebruik de crème dagelijks op je gezicht in de ochtend of wanneer je maar wilt. Breng de crème aan ná waterige serums en vóór oliën, balms of boters. Geniet van je eigen creatie!
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Smeer de crème iedere ochtend op je gezicht in de ochtend en masseer goed in. Breng de crème aan na je reiniging en ná waterige serums en vóór oliën, balms of boters.