Voorbereiding
5 min.
Totale tijd
30 min.
Recept per:
1 glazen pot (100 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
36 maanden
Ingrediënten
Ingrediёnten | Prijs | Gram | % | Fase | |
---|---|---|---|---|---|
€undefined | 87.5 g | 87.5 % | A | ||
€undefined | 10 g | 10 % | A | ||
€undefined | 2.5 g | 1 % | B | ||
€undefined | 0.75 g | 0.75 % | B | ||
€undefined | 0.375 g | 0.15 % | B | ||
€undefined | 0.5 g | 0.5 % | B | ||
€undefined | 0.1 g | 0.1 % | B |
optioneel
Fase A
Fase B
Fase C
Fase D
Fase E
Tools
Tools | Prijs | |
---|---|---|
€2.99 | ||
€4.99 | ||
€3.99 | ||
€7.99 | ||
€7.99 | ||
€7.99 | ||
€10.99 |
Instructies
Voor het beste resultaat week je de houten kaarslont in een beetje warme sojawas voordat je deze op maat knipt en gaat gebruiken.
Smelt de Sojawas in een hittebestendige maatbeker of in een smeltpan au bain marie.
Voeg de Kokosolie toe zodra de Sojawas is gesmolten.
Laat het mengsel terugkoelen tot onder de 40 graden.
Voeg de etherische oliën toe en roer goed door.
Als je mengsel te veel stolt kun je het weer heel lichtjes verwarmen. Doe dit niet te lang, want dan kunnen de etherische oliën vervliegen.
Maak de houten kaarslont vast door een beetje was op de bodem te gieten en de kaarslont erop te zetten.
Giet het mengsel in je glazen pot en laat hard worden.
Laat de kaars 24 uur uitharden voordat je deze aansteekt.
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Laat de kaars 24 uur uitharden voor gebruik. Laat de kaars de eerste keer branden totdat het bovenste laagje was volledig (van het midden tot aan de randen) gesmolten is. Dit is vooral de eerste keer heel belangrijk. Het voorkomt tunnelvorming (dat is dat het middelste van de was is gesmolten en de buitenste rand niet).
Deze heerlijk geurende kerstkaars brengt je meteen in de kerstsferen. De kaars is op basis van natuurlijke Sojawas en Kokosolie wat zorgt voor een langdurige brand. De combinatie van Zwarte peper, Kaneel, Zilverspar, Zoete Sinaasappel en Kruidnagel maakt deze kaars lekker fris en spicy.
Voorbereiding
5 min.
Totale tijd
30 min.
Recept per:
1 glazen pot (100 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
36 maanden
Deze heerlijk geurende kerstkaars brengt je meteen in de kerstsferen. De kaars is op basis van natuurlijke Sojawas en Kokosolie wat zorgt voor een langdurige brand. De combinatie van Zwarte peper, Kaneel, Zilverspar, Zoete Sinaasappel en Kruidnagel maakt deze kaars lekker fris en spicy.
Voorbereiding
5 min.
Totale tijd
30 min.
Recept per:
1 glazen pot (100 gram)
Niveau
Beginner
Houdbaarheid
36 maanden
Tools
Tools | Prijs | |
---|---|---|
€2.99 | ||
€4.99 | ||
€3.99 | ||
€7.99 | ||
€7.99 | ||
€7.99 | ||
€10.99 |
Instructies
Voor het beste resultaat week je de houten kaarslont in een beetje warme sojawas voordat je deze op maat knipt en gaat gebruiken.
Smelt de Sojawas in een hittebestendige maatbeker of in een smeltpan au bain marie.
Voeg de Kokosolie toe zodra de Sojawas is gesmolten.
Laat het mengsel terugkoelen tot onder de 40 graden.
Voeg de etherische oliën toe en roer goed door.
Als je mengsel te veel stolt kun je het weer heel lichtjes verwarmen. Doe dit niet te lang, want dan kunnen de etherische oliën vervliegen.
Maak de houten kaarslont vast door een beetje was op de bodem te gieten en de kaarslont erop te zetten.
Giet het mengsel in je glazen pot en laat hard worden.
Laat de kaars 24 uur uitharden voordat je deze aansteekt.
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Laat de kaars 24 uur uitharden voor gebruik. Laat de kaars de eerste keer branden totdat het bovenste laagje was volledig (van het midden tot aan de randen) gesmolten is. Dit is vooral de eerste keer heel belangrijk. Het voorkomt tunnelvorming (dat is dat het middelste van de was is gesmolten en de buitenste rand niet).