Terwijl jij lekker slaapt help jij jouw huid herstellen met deze rijke nachtcrème. Teunisbloemolie en Abrikozenpitolie verzorgen de huid en houden deze soepel. Het essentiële vetzuur Gamma linoleenzuur wordt gemakkelijk opgenomen en voedt de huid intens!
Voorbereiding
15 min.
Totale tijd
60 min.
Recept per:
1 fles (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
Voorbereiding
15 min.
Totale tijd
60 min.
Recept per:
1 fles (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid
Instructies
Zorg dat al je ingrediënten en tools klaarstaan en dat alles schoon is.
Zet een pan water op middelhoog vuur als je geen kookplaatje hebt.
Meet al je ingrediënten af. Combineer elke fase in een aparte hittebestendige maatbeker.
Voeg 2 tot 3 gram meer vloeistof toe aan je Fase A en onthoud het gewicht inclusief de maatbeker. Trek de overtollige vloeistof die je eerder hebt toegevoegd af om het exacte gewicht te krijgen dat nodig is in de formule.
Verwarm Fase A en B.
Wanneer Fase B volledig is gesmolten, weeg je Fase A om er zeker van te zijn dat het het exacte gewenste gewicht heeft zoals eerder opgemerkt. Voeg indien nodig meer vloeistof toe.
Controleer de temperatuur. Beide moeten op 75 graden Celsius zijn of in ieder geval niet meer dan 5 graden Celsius van elkaar afwijken.
Zet het vuur uit. Voeg Fase C toe aan Fase B gevolgd door Fase A en meng met een staafmixer. Pulseer gedurende 5-10 seconden of tot het troebel wordt, wat een indicatie is dat het mengsel geëmulgeerd is.
Haal de beker uit de pan en roer tot het afkoelt.
Wanneer de temperatuur op 40 graden Celsius is, begin je met het toevoegen van de afkoelfase. Begin met Fase D gevolgd door E.
Meng zachtjes tot je kamertemperatuur bereikt.
Meet de pH. Gebruik een zuur zoals melkzuuroplossing om de pH te verlagen of een base zoals natriumbicarbonaatoplossing om het hoger te maken tot je de gewenste pH van 5.0 tot 5.5 bereikt.
Doe het in een potje of een flesje met pompje en label je creatie.
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Na het reinigen en tonen, breng je een ruime hoeveelheid aan op je gezicht en hals. Masseer zachtjes tot het volledig is opgenomen.
Instructies
Zorg dat al je ingrediënten en tools klaarstaan en dat alles schoon is.
Zet een pan water op middelhoog vuur als je geen kookplaatje hebt.
Meet al je ingrediënten af. Combineer elke fase in een aparte hittebestendige maatbeker.
Voeg 2 tot 3 gram meer vloeistof toe aan je Fase A en onthoud het gewicht inclusief de maatbeker. Trek de overtollige vloeistof die je eerder hebt toegevoegd af om het exacte gewicht te krijgen dat nodig is in de formule.
Verwarm Fase A en B.
Wanneer Fase B volledig is gesmolten, weeg je Fase A om er zeker van te zijn dat het het exacte gewenste gewicht heeft zoals eerder opgemerkt. Voeg indien nodig meer vloeistof toe.
Controleer de temperatuur. Beide moeten op 75 graden Celsius zijn of in ieder geval niet meer dan 5 graden Celsius van elkaar afwijken.
Zet het vuur uit. Voeg Fase C toe aan Fase B gevolgd door Fase A en meng met een staafmixer. Pulseer gedurende 5-10 seconden of tot het troebel wordt, wat een indicatie is dat het mengsel geëmulgeerd is.
Haal de beker uit de pan en roer tot het afkoelt.
Wanneer de temperatuur op 40 graden Celsius is, begin je met het toevoegen van de afkoelfase. Begin met Fase D gevolgd door E.
Meng zachtjes tot je kamertemperatuur bereikt.
Meet de pH. Gebruik een zuur zoals melkzuuroplossing om de pH te verlagen of een base zoals natriumbicarbonaatoplossing om het hoger te maken tot je de gewenste pH van 5.0 tot 5.5 bereikt.
Doe het in een potje of een flesje met pompje en label je creatie.
Ga jij dit recept volgen? Deel je foto’s in de communityer ontvang punten!
Na het reinigen en tonen, breng je een ruime hoeveelheid aan op je gezicht en hals. Masseer zachtjes tot het volledig is opgenomen.
Terwijl jij lekker slaapt help jij jouw huid herstellen met deze rijke nachtcrème. Teunisbloemolie en Abrikozenpitolie verzorgen de huid en houden deze soepel. Het essentiële vetzuur Gamma linoleenzuur wordt gemakkelijk opgenomen en voedt de huid intens!
Voorbereiding
15 min.
Totale tijd
60 min.
Recept per:
1 fles (100 grams)
Niveau
Gemiddeld
Houdbaarheid