Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Glass skin

Zo bereik je een Glass Skin op een natuurlijke manier!

Heb je het ook al op TikTok of Instagram voorbij zien komen?

Korean Glass Skin is de nieuwe virale trend van het moment die belooft een heldere en stralende huid te geven. Wie wil er nu geen diep gehydrateerde, egale en gezonde huid? Maar waar gaat deze trend precies over? Is het echt de hype waard? En de gouden vraag: kun je dit effect bereiken met natuurlijke producten? We hebben ons team van experts erbij betrokken om diep in de wereld van Glass Skin te duiken.

MAAR EHHH...WAT IS GLASS SKIN NOU PRECIES?

Glass Skin is een beautytrend uit Korea waarbij je huid zo glad, helder en stralend lijkt alsof je een glazen huid hebt! Het betekent dat je huid er gezond, gehydrateerd en egaal uitziet. Om dit te bereiken, volg je een uitgebreide skincare routine met veel hydratatie die in elk laagje van je huid kan werken. Hierdoor wordt je huid diep gehydrateerd en zal je huidbarrière aanzienlijk verbeteren, iets waar elke huid wel van kan profiteren.

De 10 stappen voor een Glass Skin!

Koreaanse huidverzorging staat bekend om zijn 10-stappen routine. Klinkt intens! Maar in plaats van typische dag- of nachtcrèmes, gaat het om het aanbrengen van lichte, waterige producten die door de verschillende lagen van je huid kunnen doordringen.

Dit is een richtlijn voor je verzorgingsroutine, maar wij nodigen je uit om het helemaal eigen te maken en toe te passen aan jouw behoeften!

Stap 1 + 2: Dubbele reiniging

Begin met een reiniger op oliebasis, gevolgd door een reiniger op waterbasis om effectief onzuiverheden te verwijderen. De oliebasis verwijdert make-up en overtollig talg, terwijl de waterbasis de huid diep reinigt en verfrissend achterlaat.

Stap 3: Exfoliëren -1 tot 2x per week

Gebruik een zachte scrub om dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te bevorderen. Dit zorgt voor een gladdere huidtextuur en een betere opname van de volgende verzorgingsproducten.

Stap 4: Toner

Hydrateer en bereid je huid voor met een toner. Toners helpen de pH-waarde van je huid te herstellen en zorgen voor een extra laagje hydratatie. Probeer onze Matterende Facemist met Niacinamide voor een frisse en gebalanceerde huid.

Stap 5: Essence op waterbasis

Een essence is een verfrissende, voedende toner verrijkt met traditionele Koreaanse kruidengeneeskunde voor een gladdere en gerevitaliseerde huid. Breng een essence op waterbasis aan om hydratatie en elasticiteit van de huid te stimuleren. Essences dringen diep door in de huid, bieden intense hydratatie en verbeteren de algehele huidgezondheid.

Stap 6: Serum of Spottreatment

Richt je op specifieke huidproblemen met een krachtig serum of ampul. Deze geconcentreerde formules bevatten actieve ingrediënten die diep in de huid doordringen om problemen zoals fijne lijntjes, pigmentvlekken of pukkels aan te pakken.

Stap 7: (Sheet)masker - Optioneel

Verwen jezelf met een hydraterend sheet masker om je huid van vocht te voorzien. Probeer onze natuurlijke masker recepten die je huid intens voeden en hydrateren.

Stap 8: Oogserum

Dep voorzichtig een oogserum rond je ogen om donkere kringen en wallen te bestrijden. De gevoelige huid rond je ogen heeft extra verzorging nodig om tekenen van vermoeidheid en veroudering te verminderen.

Stap 9: Vochtinbregende Crème

Sluit alle lagen af met een voedende moisturizer. Deze stap is cruciaal om alle eerdere producten in je huid te verzegelen en langdurige hydratatie te garanderen. 

Stap 10: SPF

Ga verstandig om met de zon, en smeer indien nodig een SPF op je huid om deze te beschermen.

EEN GOEDE REINIGING IS AL DE HELFT VAN JE ROUTINE!

Gezichtsreiniging is een belangrijk onderdeel van onze huidverzorging en er zijn ontzettend veel manieren om je gezicht te reinigen. Naast het gebruik van gezichtsreinigers of cleaners kun je ook je huid reinigen met een olie. Dit noemen we Oil Cleansing. Benieuwd hoe je dit kunt doen? 

We hopen dat je nu aan de slag kan met deze tips. Zo kun je op een natuurlijke manier werken aan het bereiken van een stralende en gezonde Glass Skin waar je van droomt. Vergeet niet dat een gezonde huid begint van binnenuit! ;)

Heb je nog vragen of wil je je ervaringen delen?

Join onze community! Dit is een veilige online space waar je meer kunt leren over gezond en chemicaliën vrij leven. Maar je kunt hier ook meer lezen over de ervaringen van anderen tijdens hun reis in het maken van hun eigen cosmetica. Neem een kijkje en word vandaag nog gratis lid van onze fijne community!

Geschreven door: Melisa

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant