Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Wegens GF drukte kan het helaas wat langer duren voordat je pakketje binnen is.

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Wegens GF drukte kan het helaas wat langer duren voordat je pakketje binnen is.
Veelgestelde vragen

Producten

Olie en water, mengt dat?

Het korte antwoord is nee. Als je olie in water doet, blijft de olie drijven en mengt het niet met het water. Maar als je een gebruikt, kun je ze wel laten mengen. Deze emulgator zorgt ervoor dat de olie en het water bij elkaar blijven als je het goed schudt of roert.

Wat betekent ongeraffineerd precies?

Ongeraffineerde olie, zoals bijvoorbeeld avocado olie, shea butter, en argan olie, is olie in zijn meest natuurlijke vorm. Dit betekent dat het zonder chemische processen of hoge temperaturen uit de vrucht is geperst. Hierdoor behoudt het meer van zijn oorspronkelijke voedingsstoffen, smaak en geur. Echter, omdat het meer natuurlijke bestanddelen bevat, kan het sneller bederven dan geraffineerde oliën.

Sommige biologische producten zijn veel duurder, hoe komt dat?

Daar zijn een aantal belangrijke redenen voor.

  1. Kostbare Teeltmethoden: Biologische landbouw maakt in principe geen gebruik van synthetische pesticiden of herbiciden. Dit betekent vaak meer handmatig werk en een lager rendement, wat leidt tot hogere kosten.

  2. Certificering: Het verkrijgen van een biologische certificering is een tijdrovend en kostbaar proces. Deze kosten worden vaak doorberekend in de eindprijs van het product.

  3. Duurzaamheid: Biologische landbouwmethoden zijn meestal duurzamer en milieuvriendelijker, maar dit komt vaak met extra kosten voor duurzame praktijken.

  4. Kleinere Schaal: Biologische producten worden meestal op een kleinere schaal geproduceerd dan conventionele producten, wat betekent dat ze niet profiteren van de kostenvoordelen van massaproductie.

  5. Kwaliteit en Voedingswaarde: Biologische oliën zijn rijker aan voedingsstoffen, hebben een betere smaak en aroma en hebben meer voordelen voor je huid.

Gaan jullie ook meer biologische oliën toevoegen aan het assortiment?

Ja zeker! We zijn van plan ons hele etherische olie assortiment ook biologisch aan te bieden. Daarnaast zullen we alle draagolie (alle oliën die geen etherische olie zijn) waarvan de prijs in de buurt zit van de conventionele olie, alleen maar aanbieden als biologisch. Mocht het prijsverschil te groot zijn, dan gaan we zowel de conventionele als de biologische variant aanbieden.

Ik wil een olie die snel of juist langzaam intrekt, welke kan ik kiezen?

Snel intrekkende oliën: , , en . en trekken ook vrij snel de huid in.

Medium intrekkende olien: , , , , , en hebben iets langer de tijd nodig.

Langzaam intrekkende oliën: , , , en duren nog wat langer.

Zeer langzaam intrekkende oliën: , en hebben het langst de tijd nodig.

Ik heb een recept op jullie site gezien, kan ik ook x door x vervangen?

Je kunt vaak het ene ingrediënt door het andere vervangen in het recept dat je op onze site hebt gevonden. Bijvoorbeeld mango boter in plaats van shea boter. Dat is juist het leuke aan zelf cosmetica maken; je kunt het helemaal aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Dus voel je vrij om te experimenteren en het recept een persoonlijke twist te geven. Screenshot:

Wat is het verschil tussen een draagolie en een etherische olie?

Draagoliën en etherische oliën zijn beide belangrijk in natuurlijke huidverzorging en aromatherapie, maar ze verschillen sterk. Draagoliën, vaak geperst uit de vette delen van planten zoals zaden of noten, hebben een milde geur en dienen als basis om etherische oliën te verdunnen voor veilig gebruik op de huid. Voorbeelden zijn olijfolie en jojoba olie. Etherische oliën daarentegen worden geëxtraheerd uit aromatische delen van planten zoals bloesems en bladeren, hebben een sterke, geconcentreerde geur en moeten meestal worden verdund met een draagolie voordat ze veilig kunnen worden gebruikt. Voorbeelden zijn lavendel en pepermuntolie.

Wanneer is een conserveermiddel nodig?

Als je een product met water gaat maken heb je een conserveermiddel nodig om jouw DIY-creatie te beschermen. Ga je een recept maken met alleen water? Dan kun je de of gebruiken. Maak je een recept waar ook olie in zit? Kies dan voor de of . 

Welke emulgator heb ik nodig?

Wanneer je olie met water gaat vermengen heb je een emulgator nodig. Solubol gebruik je bij het mengen van Etherische oliën in water, Olivem of Vegetal gebruik je bij het mengen van draagoliën met water.

Wat is het verschil tussen Shea Boter (geraffineerd), Shea Boter (ongeraffineerd) en Shea Nilotica?

Ongeraffineerd betekent dat er geen fabrieksmatige handelingen zijn verricht om de geur en kleur te verwijderen. Het product bevat nog alle oorspronkelijke vitaminen, geur en kleur.

Geraffineerd betekent dat er door middel van een fabrieksmatigproces de geur en kleur is verwijderd uit het product. Hierdoor is het mogelijk dat er bepaalde vitaminen verloren gaan, maar heeft het wel zijn werking behouden. Deze producten worden vaak voor cosmetica gebruikt of door klanten die een geurloos product willen gebruiken.

Het verschil tussen Shea Butter en Shea Nilotica is, dat de Shea Butter (Vitellaria Parodoxa) gemaakt wordt in West-Afrika en de Shea Nilotica (Vitellaria Nilotica) in Oost-Afrika.

De Shea Butter heeft een andere geur, omdat de noten gekookt worden. Hierdoor komt er meer aroma vrij en wordt het soms ervaren als een rokerige geur. De noten voor de Shea Nilotica worden koudgeperst, waardoor er minder geur vrij komt.

Wat voor producten passen bij mijn huidtype?

Iedere huid is anders, en zal ook anders reageren op verschillende producten. Helaas is er niet één wondermiddel wat voor iedereen werkt, maar wij helpen je natuurlijk graag! Eén van de makkelijkste manieren is door onze te gebruiken. Deze tool helpt je ontdekken welke olie of boter het beste past bij jouw huidtype. Of maak kennis met onze Huidbundels.

Kan ik Castille Zeep ook gebruiken als reiniger voor mijn gezicht?

is helaas niet geschikt voor het reinigen van je gezicht, omdat de zeep de huid te veel uitdroogt. Je kunt deze zeep wel gebruiken als handzeep, wasmiddel, schoonmaakmiddel of zelfs als tandpasta. Als je toch graag een zeep wil gebruiken voor je gezicht, dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen naar , of . Deze zepen hebben een milde werking, en zijn een stuk minder uitdrogend voor je gezichtshuid.

Ik heb zelf wasmiddel gemaakt, maar het ruikt niet lekker. Wat kan ik hieraan doen?

Geen nood! Je kunt je wasmiddel heerlijk laten ruiken door een paar druppels toe te voegen aan het bakje voor wasverzachter van je wasmachine. Het leuke hieraan is dat je helemaal zelf kunt experimenteren met de geur. Wat dacht je bijvoorbeeld van , of ? Of kies één van onze blends, zoals voor je beddengoed met een combinatie van Bergamot (Citrus Bergamia), Lavendel (Lavandula Angustifolia), Zoete Sinaasappel (Citrus Sinensis) en Ylang Ylang (Cananga Odorata) voor een tedere, kalmerende geur die je voorbereidt op een diepe slaap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant