Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Baden in luxe met 100 natuurlijke bruisballen

BADEN IN LUXE MET 100% NATUURLIJKE BRUISBALLEN

VOOR EEN ONTSPANNEN SPA-ERVARING THUIS

Een moment van rust, in onze drukke levens... Is dat soms niet precies wat we nodig hebben? En hoe kunnen we dit beter doen dan met een warm en ontspannen bad. En de perfecte toevoeging voor dit heerlijke badritueel? De natuurlijke bruisbal!

Wat zijn natuurlijke bruisballen?

Een natuurlijke bruisbal zorgt voor een heerlijke badervaring, een ware geur- en kleurexplosie en is ook nog eens goed voor je huid. Zodra ze het water raken, beginnen ze te bruisen, lossen ze op en veranderen ze je bad in een heerlijk geurend ontspannen bad-moment! Onze bruisballen zitten vol met met de beste botanische extracten, etherische oliën, en klei poeders en plantaardige oliën die je huid voeden en je zintuigen verwennen.

Voordelen:

  • Huidverzorgend door milde ingrediënten

  • Rijk schuimend met een subtiel kleurtje

  • Met luxe etherische olie blends

  • Ook heel makkelijk zelf te maken

  • Fantastisch als origineel cadeau

Transparant genieten.

  • In-house ontwikkeld door ons lab team

  • Één voor één handgemaakt in Utrecht

  • Verpakt in karton, dus 100% plastic-vrij

  • Duurzaam verzonden

Etherische oliën bevatten de "chi" van planten.

Bruisballen op basis van natuurlijke ingrediënten zijn in vele opzichten anders dan "reguliere" bruisballen. Ze bevatten geen synthetisch parfum maar luxe etherische olieblends. Etherische oliën bevatten de "chi" van planten, oftewel de levensenergie. De aromatherapeutische werking van iedere blend is uniek. Je kunt kiezen uit 4 verschillende geuren: helpt bij een goede nachtrust, bij het opvrolijken van je humeur, om je vrouwelijke kracht te ontwaken en om je balans terug te vinden. Of ga voor een als je niet kunt kiezen!

Maar… waarom dan geen reguliere bruisballen?

Je kunt werkelijk overal bruisballen vinden, in allerlei kleuren en geuren, van neon roze tot zwart met glitter, in gekke vormen en met een variatie aan geuren. Super leuk! Maar niet al deze bruisballen bevatten ingrediënten die fijn zijn voor je huid.

Meestal worden synthetisch vervaardigde stoffen gebruikt die irriterend zijn voor de huid. Daarom hebben wij een kleurstof toegevoegd die volledig bestaat uit natuurlijke plant-extracten.

Ook hebben wij milde zeepstoffen gebruikt voor een heerlijk zacht maar rijkelijk schuim. Verantwoord badderen dus!

6 Synthetische stoffen die je wilt vermijden in je bruisballen

Kunstmatige kleurstoffen
Sommige kunstmatige kleurstoffen kunnen huidirritaties en allergische reacties veroorzaken. Ook kunnen ze bijdragen aan watervervuiling wanneer ze in het milieu terechtkomen, aangezien ze vaak niet biologisch afbreekbaar zijn.

PEG's (Polyethyleenglycolen)
De belangrijkste veiligheidsrisico’s bij het gebruik van PEG’s in bijvoorbeeld bruisballen hebben te maken met het productieproces en de bijproducten die hier ontstaan.

Ftalaten
Ftalaten kunnen hormoonontregelende effecten hebben en leiden tot verschillende negatieve gezondheidsproblemen.

Synthetische Geurstoffen
Vaak aangeduid als "fragrance" of "parfum", zijn synthetische geuren. Veel synthetische geurstoffen kunnen allergische reacties en huidirritaties veroorzaken.

Parabenen
Dit zijn conserveermiddelen die worden gebruikt om de houdbaarheid van cosmetische producten te verlengen en schimmel- en bacteriegroei te voorkomen. Parabenen kunnen de hormoonhuishouding verstoren door zich te gedragen als oestrogeen in het lichaam. Ze kunnen ook schadelijk zijn voor het milieu omdat ze niet gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn.

Sulfaten (bijv. SLS en SLES)
Sulfaten zoals natriumlaurylsulfaat (SLS) en natriumlaurethsulfaat (SLES) zijn reinigingsmiddelen en schuimmakers die veel worden gebruikt in reguliere bruisballen. Sulfaten kunnen de huid uitdrogen en irriteren. Ze zijn ook schadelijk voor waterorganismen wanneer ze in het milieu terechtkomen, omdat ze moeilijk afbreekbaar zijn.

Troep-vrij genieten.

Een van de grootste voordelen van natuurlijke bruisballen is dat ze vrij zijn van synthetische stoffen en schadelijke chemicaliën. Traditionele badproducten bevatten vaak ingrediënten die de huid kunnen irriteren of zelfs gezondheidsrisico's kunnen opleveren. Dit is eigenlijk heel tegenstrijdig. Iets wat gebruik wordt voor ontspanning en wellness zou ook goed voor je gezondheid moeten zijn toch? Natuurlijke bruisballen zijn samengesteld uit veilige, natuurlijke ingrediënten die zacht zijn voor zowel je huid als het milieu, zo kan jij troep-vrij genieten, zoals het hoort!

Hoe gebruik je de natuurlijke bruisballen?

Pak een boek, zet een muziekje op en bereid je voor op een heerlijk wellness momentje. Laat een bad vollopen met lekker warm water en ga er in liggen. Laat de bruisbal zachtjes in het water zakken. Geniet van het bruisende effect en de heerlijke geuren die vrijkomen. Ontspan en laat de voedende ingrediënten hun werk doen, waardoor je huid zacht en gehydrateerd aanvoelt.

4 Tips voor de perfecte badervaring

  1. Zorg voor de juiste sfeer: Dim de lichten, steek een paar natuurlijke kaarsen aan, en zet je favoriete rustige muziek op.

  2. Temperatuur: Zorg ervoor dat je badwater de perfecte temperatuur heeft - niet te heet, niet te koud.

  3. Hydratatie: Vergeet niet een glas water of kruidenthee bij de hand te hebben. Blijf goed gehydrateerd van binnen en van buiten!

  4. Ontspannen: Laat je bruisbal zijn magie doen en geniet… dit is jouw moment van rust!

Leer de ingrediënten kennen

Citroenzuur

INCI: Citric Acid

Over dit ingrediënt
Citroenzuur is een plantaardig zuur dat van nature voorkomt in citrusvruchten en volledig biologisch afbreekbaar is.

Waarom zit het in de bruisbal?
Citroenzuur reageert met baking soda in water, waardoor kooldioxide gas vrijkomt en het bruisende effect ontstaat. Ook is Citroenzuur een lichte peeling voor de huid en maakt het het badwater licht-zurig, dit helpt de huid te verzachten en te reinigen.

Baking soda

INCI: Sodium Bicarbonate

Over dit ingrediënt
Baking soda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat, is een mild alkalisch zout

Waarom zit het in de natuurlijke bruisbal?
De belangrijkste reden waarom baking soda in de bruisbal is verwerkt is om het kenmerkende bruisende effect te creëeren. Wanneer baking soda (natriumbicarbonaat) wordt gecombineerd met citroenzuur en aan water wordt blootgesteld, vindt er een chemische reactie plaats. Deze reactie produceert kooldioxidegas, dat zorgt voor het bruisende en schuimende effect dat bruisballen zo populair maakt. Daarnaast helpt het om vuil en olie van de huid te verwijderen waardoor je huid na het badritueel schoon en fris aanvoelt!

SLSA

INCI: Sodium lauryl sulfoacetate

Over dit ingrediënt
SLSA is een mild schuimmiddel afkomstig van kokosolie. In tegenstelling tot sommige agressievere reinigingsmiddelen, zoals Sodium Lauryl Sulfate (SLS), is SLSA veel milder en irriteert het de huid en ogen niet.

Waarom zit het in de natuurlijke bruisbal?
SLSA helpt bruisballen een rijk schuim te creëren wanneer ze in water worden opgelost. Dit maakt het een fijne toevoeging aan de bruisballen. Ondanks zijn mildheid, biedt SLSA nog steeds effectieve reiniging door olie en vuil van de huid te verwijderen. SLSA zorgt ervoor dat de bruisbal zachtjes reinigt zonder de huid uit te drogen of te irriteren. Dit is vooral belangrijk omdat baden vaak lang duren en je niet wilt dat je huid na afloop droog of geïrriteerd aanvoelt.

Witte klei

INCI: Kaolin Extract

Over dit ingrediënt
Witte klei is een zachte klei die rijk is aan mineralen. Het is één van de mildste en meest veelzijdige soorten klei

Waarom zit het in de natuurlijke bruisbal?
Witte klei heeft de eigenschap om onzuiverheden, overtollige olie en vuil uit de huid te trekken. Dit zorgt ervoor dat je huid na het baden schoon en fris aanvoelt. Daarnaast heeft witte klei een kalmerend effect op de huid, heel fijn voor de zelfs meest gevoelige huidtypes! Witte klei is rijk aan mineralen zoals silicium, calcium, magnesium en zink. Deze mineralen zijn nodig voor de huid, ze helpen bij het herstel en het behoud van een gezonde huidbarrière.

Zoete amandelolie

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Seed Oil

Over dit ingrediënt
Zoete amandelolie bevat een fijne mix aan vetzuren, voornamelijk oliezuur, linolzuur, maar ook palmitinezuur en stearinezuur. Daarnaast bevat het vitamine E en A.

Waarom zit het in de natuurlijke bruisbal?
Door de verschillende vetzuren kan de olie diep in de huid doordringen. Dit helpt de huid langdurig te hydrateren, voeden en te verzachten, en dat is heel fijn na een badritueel! De olie heeft een verzachtend en kalmerend effect op de huid, wat helpt om irritatie en roodheid te verminderen. De olie maakt het badwater zijdezacht en zorgt voor een echte spa-ervaring. Het helpt om een voelbare zachtheid op de huid te creëren, wat de badervaring nog aangenamer maakt.

Witch Hazel

INCI: Witch Hazel Water, Alcohol

Over dit ingrediënt
Witch Hazel (Hammamelis Virginiana) is een struik die van nature voorkomt in Noord-Amerika en Japan. De blaadjes, takjes en bast van de struik worden gedestilleerd tot een water dat we kennen als ‘witch hazel’.

Waarom zit het in de natuurlijke bruisbal?
In de bruisbal worden verschillende droge ingrediënten zoals baking soda, citroenzuur en klei vermengd. Deze droge ingrediënten moeten bij elkaar blijven plakken om een stecige bruisbal te creëren. Witch Hazel helpt om de droge ingrediënten van de bruisbal te binden en zorgt ervoor dat de bruisbal stevig blijft maar ook makkelijk uit elkaar valt wanneer het in contact komt met water. Het kleine beetje alcohol verdampt volledig tijdens het drogen. Dit vind je dus niet meer terug in je bruisbal.

Etherische olie blends

Diverse blends

Over dit ingrediënt: Etherische oliën worden gewonnen uit planten en hebben aromatherapeutische eigenschappen. Voor onze bruisballen hebben we 4 nieuwe blends geformuleerd waar we zo trots op zijn! Benieuwd welke dit zijn?

  • De heerlijke, frisse met Vanille, Salie en Bergamot is een energieke blend die je laat aarden in het moment

  • De bloemige, zoete met Rozengeranium, Vanille en Kardemom is een sensuele blend die je op en top vrouwelijk laten voelen.

  • De zuiverende met Salie, Lavendel, Kamille en Petitgrain is een rustgevende blend die stress vermindert en slaap bevordert.

  • De frisse, zoete met Gember, Kokos, Limoen, Citroen, Yuzu en Citroengras een opwekkende blend die je kalmeert en opvrolijkt.

Natuurlijke kleurstof

Diverse kleuren

Over dit ingrediënt
De kleurstoffen die wij gebruiken zijn 100% natuurlijk zijn gemaakt van natuurlijke kleien en plantpoeders. De kleurstoffen ontlenen zijn oorsprong aan de eeuwenoude kennis van de Maya's. Dankzij de kennis van hun omgeving en lokale materialen wisten de Maya's hoe ze anorganisch-organische hybride pigmenten konden creëren.

Waarom zit het in de natuurlijke bruisbal?
Om de prachtige geur van de bruisbal te creëeren.

Gedroogde bloemen

Diverse bloemen

Over dit ingrediënt: de gedroogde bloemen zijn 100% natuurlijk, zo hebben we gedroogde Rozenblaadjes, Eucalyptus, Kamille of Lavendel.

Waarom zit het in de natuurlijke bruisbal? Ze laten de bruisballen er fantastisch uit zien!

DIY RECEPT BRUISBAL

Heb je zin om liever zelf aan de slag te gaan en lekker te knutselen? Naast de en het hebben wij natuurlijk ook het recept online gezet. Hiermee kun je zelf heel makkelijk variëren met jouw favoriete ingrediënten. Tip: Maak de bruisballen samen met je kids, gegarandeert DIY plezier!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant