Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Basis skincare routine

Basis Skincare Routine

Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam. Je huid goed verzorgen is daarom heel belangrijk. Wat is nu een goede basis skincare routine, wat zijn de essentials? In deze blog lees je het.

Welke producten doen daadwerkelijk wat voor je huid? Weet jij het? We gebruiken soms zoveel producten dat we niet meer weten wat waar goed voor is en of het überhaupt wel geschikt is voor onze huid. Tijd om terug te gaan naar de basis. Wanneer de basis eenmaal staat kun je altijd verder bouwen aan een fijne routine die werkt voor jouw huid.

Huidtype bepalen

Om de juiste basis huidverzorging voor jouw huid te vinden is het natuurlijk belangrijk om eerst te bepalen welk huidtype je hebt. Iedere huidtype heeft weer andere verzorging nodig. Benieuwd hoe je je huidtype bepaald? Lees dan deze blog

Wat is mijn huidtype? Zo kom je er achter!

In deze blog lees je hoe je de verschillende huidtypes herkent. Welke huidcondities er zijn en hoe je de juiste huidverzorging kiest.

Basis skincare routine

De basis skincare routine bestaat uit 3 stappen. Reinigen, hydrateren en beschermen. Hieronder zullen we deze stappen toelichten voor ieder huidtype.

Reinigen

Dit is een van de belangrijkste stappen in je huidverzorgingsroutine. Door de huid te reinigen hou je de huid zuiver en zorg je er voor dat verzorgingsproducten beter worden opgenomen door de huid.

Je kunt je huid het beste 's ochtends en 's avonds reinigen. 's Nachts herstelt je huid van alle dagelijkse invloeden en hierbij maakt de huid meer talg aan. In de avond reinig je de huid om eventuele make-up, talg en vuil te verwijderen van je gezicht.

De laatste restjes kun je na je reinigen nog fijn verwijderen met een op een watje.

Reinigen per huidtype

De droge/gevoelige huid
De droge huid kun je het beste reinigen door middel van Oil Cleansing. Dit is een natuurlijke manier om de huid te reinigen door oliën. Deze oliën zijn hiervoor heel geschikt:

De vette huid
De vette huid kun je ook heel goed reinigen door oil cleansing. Gebruik dan eerder de of of ga aan de slag met dit makkelijke DIY-recept. Deze water helpt bij onzuiverheden en kalmeert en hydrateert de huid.

De rijpe huid reinigen
De rijpe huid reinig je met een lichte olie zoals

Hydrateren

Hydrateren is de volgende belangrijke stap in een basis huidverzorging. Bij het hydrateren voeg je vocht toe aan de huid. Waarom dit zo belangrijk is? Een gehydrateerde huid zorgt voor een gezonde beschermde barrièrefunctie van de huid. Factoren droge verwarmingslucht of het weer kunnen vocht onttrekken aan de huid. Het is daarom goed je huid iedere dag te hydrateren voor een gezonde & stralende huid.

De huid hydrateren doe je met vochtaantrekkende ingrediënten zoals Hyaluronzuur, Glycerine of Allantoin. Deze ingrediënten trekken vocht uit de omgeving aan en houden dit vast waardoor het de huid beschermt tegen vochtverlies. Onmisbaar voor iedere huid.

Je kunt de huid hydrateren door een Hydrosol op je gezicht te sprayen, deze kun je in je gezicht deppen met je vingers. Meng voor extra hydratatie een klein beetje door het rozenwater om extra vocht vast te houden op de huid.

Met kun je de huid ook hydrateren. Breng puur aan op de huid of voeg ook hier wat Glycerine aan toe voor meer hydratatie.

Of maak je eigen . Binnen 10 minuten heb je je eigen super hydraterende serum gemaakt met Hyaluronzuur, Glycerine én Allantoïne. Deze zorgt voor een geweldige hydratatieboost!

Recept Hyaluronzuur

Maak heel makkelijk en binnen 10 minuten jouw super hydraterende Hyaluronserum.

Beschermen

De volgende stap is het beschermen van de huid tegen invloeden van buitenaf. Hierover kun je in de zomer nog een natuurlijke zonnebrand aanbrengen.

Als dag- en nachtcrème kun je een heerlijke olie, boter of zelfgemaakte crème maken.

De droge/gevoelige/rijpe huid
De droge, gevoelige en rijpe huid kun je het beste beschermen door een combinatie van boters en oliën. Natuurlijk kun je zelf verschillende oliën en boters samenstellen of ga voor onze kant-en-klare , deze beschermt en voedt de huid! Of ga zelf aan de slag met deze heerlijke roosgeurige en .

De vette huid
De vette huid bescherm je door een mengsel van lichte en snel intrekkende oliën zoals , en en . Je kunt deze mengen met maximaal 1% etherische oliën zoals .

Wanneer je de basis eenmaal gevonden hebt, kun je vanuit hier verder experimenteren. 💚

Heb je hulp nodig bij het kiezen?

  1. Probeer onze

    en ontdek welke olie of boter het beste bij jouw huidtype past.

  2. Selecteer jouw huidtype op de website. Ga naar

    en selecteer jouw huidtype. Vervolgens komen alle producten die geschikt zijn voor jouw huidtype naar voren. Kies de producten die je aanspreken en experimenteer met verschillende producten.

  3. Kom je er niet uit? Neem contact op via

    of .

Geschreven door: Helena Laarman

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant